Declareren facturen

Nadat u de facturen heeft gemaakt in Open2Ortho dient u deze elektronisch te declareren bij de verzekeraar via het platform Vecozo.

Start in het menu Boekhouding. In het submenu kiest u Declaraties - Te declareren facturen. 

Hier vind u een overzicht van de facturen die nog niet aan een declaratie in Open2Ortho zijn toegevoegd. Open de factu(u)r(en) die u graag zou willen declareren en controleer of de gegevens correct zijn.

  • Is de juiste verzekeraar ingegeven en is het UZOVI nummer correct?

  • Zijn de regels van de juiste producten en prijzen voorzien?

  • Is er een eigen bijdrage van toepassing, dan moet dit op regelniveau ook zijn ingegeven

  • Van alle producten de juiste gegevens bekend (Tabblad Vektis op de product stamkaart)

U selecteert de facturen die u op dit moment zou willen declareren. In het menu Actie kies u de optie "Aanmaken declaraties".

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Na het kiezen van deze optie wordt u doorverwezen naar een PoP-Up scherm waar u de keuze moet bevestigen. Wanneer een van de verplichte gegevens niet bekend zijn of niet correct zal Open2Ortho een melding geven. Noteer de melding en pas de gegevens van de factuur, relatie of product aan zodat het wel correct is.

Na bevestigen wordt een 2e scherm getoond alwaar het declaratie bestand (.ACCII) wordt aangeboden. Hier kunt u op klikken om het lokaal op u PC op te slaan.

Vervolgens logt u in op de website van Vecozo alwaar u de declaratie kunt indienen. Nadat u dat gedaan heeft kunt u terug naar Odoo gaan en hier aangeven met de knop dat de declaratie succesvol is ingediend.

Met de knopppen kunt u de status van de declaratie aanpassen en op deze manier de status bij Vecozo bijhouden. Zo weet u altijd of de declaratie succesvol was