Producten en diensten aanmaken

Odoo + afbeelding en tekst

Producten zijn in de basis nodig om orders en facturen correct te maken en later te kunnen declareren. Wij geven de belangrijkste stappen op om deze correct in te geven.

Let op! Voor iedere toepassing en ook klant / verzekeraar gelden andere regels voor het vastleggen. Raadpleeg derhalve de ontvangen informatie van contracten om de juiste gegevens te kunnen ingeven.   

Wij hanteren voor deze functies alle Data geleverd door VEKTIS.  en ook Vecozo.

Om producten toe te voegen of te wijzigen ga naar menu Verkoop -> Stamgegevens -> Producten. Hier zijn alle huidige producten vastgelegd voor Open2Ortho.

Klik op Aanmaken om een nieuw product te maken.

Start met de velden Naam, Soort product (Is het een dienst, of product) en de juiste productcategorie. De categorieren zijn er om uw producten en diensten later te kunnen groeperen, maar ook voor de boekhouding van belang. Per categorie kan de juiste GB rekening (verkoop en inkoop) bepaald worden. 

Het veld Interne referentie kan gezien worden als uw eigen artikelnummer waarop u later eenvoudig kunt zoeken.  Velden zoals Verkoopprijs, kostprijs en eenheid zijn ook aan te geven. De verkoopprijs is de basisprijs. Later kunt u per klant/verzekeraar eigen prijzen opgeven (e.e.a. volgens de contracten met de verzekeraars)

De tabbladen Varianten, Verkopen, Voorraad, Boekhouding worden gevuld met informatie volgens de standaard Odoo handleidingen.

Odoo • Tekst en afbeelding
Odoo + afbeelding en tekst

Het tabblad VEKTIS is alleen dan belang wanneer dit product later via Vecozo aan de verzekeraar wordt berekend (declaraties).

Hiervoor geldt dat de meeste velden een selectie bevatten van de VEKTIS codelijsten. Alleen Prostatiecode zult u handmatig moeten invullen vanaf uw contract bij de verzekeraar. 

Let op! Wanneer een verzekeraar een andere prestatie code hanteert dan standaard, zult u voor die verzekeraar een ander product moeten aanmaken en dit gebruiken op orders en facturen.